notes.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novinár by si mal vedieť nájsť tému

...a ani ústavní činitelia nie sú posvätné kravy

narástol počet  "bezvýznamných zahraničných ciest ústavných činiteľov, ktoré museli redaktori proti svojej vôli monitorovať." (SME 9. 8. 2007, Spravodajstov STV je v rozklade) http://www.sme.sk/c/3431507/Spravodajstvo-STV-je-v-rozklade.html

        Ak boli cesty bezvyznamne z hladiska ucelu nemusia byt az tak bezvyznamne novinarsky. Je tu dôvod vzniest otazku: Naco vlastne idete do.... p. prezident, premier, minister, keď je to zbytocne? Pri minulych 3 navstevach vasi suputnici alebo predchodcovia slubovali zvysenie objemu obchodu, deblokaciu pohladavok, nove objednavky a narast zamestnanosti na Slovensku  atd a vysledok za poslednych 5 rokov je 0! Tak teda NACO?!!!

        Pripadne načo ste boli pred rokom tam a tam p. prezident, ked sa nič nezmenilo k lepšiemu?

          Stalo by za to spočitat  objem sľubov z lietadiel a letisk zo všetkych navštev. Voľakedy urobil take čosi podpredseda vlády Jozef Kučerak predsedovi vlády Vl. Mečiarovi, ktorý tvrdil, že z Ruska prináša prácu pre 300 tis. ľudí a odkázal mu, že je to asi prehnané.  
         Tém je tu  pre novinarov dost. Problém je asi  v tom, že aj novinár berie často cestu s prezidentom ako česť a nie ako priležitost na pálčivé otázky.

        Jedna redaktorka sa nedávno sťažovala, že dostala za úloh priniesť nekonfliktnú reportáž z cesty prezidenta do slovenskej obce v Maďarsku. A to potrebuje prikaz na konfliktnú reportáž, aby si robila robotu?

       Už dávno mi vadilo, keď sa novinári pýtali politikov na ich obľúbené recepty v kuchyni a nie na to, za čo boli zodpovední. Tiež mi vadí, že Ján Fígeľ ešte asi nedostal problémovú otázku. Nikto sa ho napríklad nespýtal či by v Ústave EÚ mala alebo nemala  byť zmienka o Bohu a prečo?

     Novinári, kde ste?


Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014