notes.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo sme odhlásili televízny signál?

Lebo je to nastražená bomba!
 

Televízne vysielanie bolo dlho súčasťou môjho života, asi tak od 6 či 7 do 38 rokov. Starých rodičov a rodičov som dokázal zrejme dosť nasrdiť svojím trvaním na potrebe televízora aj pri najkrajšom počasí a prostredí okolo, ako aj nutnosťou vláčiť prenosný TV sovietskej výroby na dedinu; akurát, že tam nebol signál.

            Z detských čias si pamätám napr. na kresleného Laurela a Hardyho, Miazgovcov (Pravda/DVD ma mimoriadne sklamalo), seriál akože z Aľjašky (s obrovským litovským hercom), (československého hrdinu) Majora Zemana, Nemocnicu na okraji mesta I. a II., (sovietskeho hrdinu) Stirlietza – 17 zastavení jari a (poľského hrdinu) Kapitána Klosa. Dosť nepríjemným zážitkom v 2. či 3. triede základnej školy bolo, keď som zo školy bežal celou cestou preto, že v programe boli Miazgovci a potom som zistil, že starý otec pozerá futbal.

            Kým som si v dospelosti sám pozeral čo som chcel a kedy som chcel, vychádzal som s TV aparátom dobre.

Postupom času som však ako ženatý muž zistil, že TV aparát je nastražená bomba v rodine, ktorá vyvoláva rozpory s manželkou, rodinnou návštevou a dieťaťom, ktoré ho už vo veku cca 1 ½ roka vedelo zapnúť diaľkovým ovládačom aj spínačom. Som netušil, že vôbec existuje taký program na Markíze, aký tam našla svokra a pozerala ho o 17.00  hod. so slovami, fuj to je ale hrozné čo tam dávajú!

Ja si viem vychutnať aj záznam z divadelného predstavenia, len sa ma nikto nesmie spýtať, že kedy to už skončí, resp. či to ešte musím pozerať, keďže na inom programe je Superstar.

Správy sú prehľadom strihových a iných trikov a keď sa stane skutočné nešťastie, tak moderátorovi svietia oči od radosti, že má také šťastie hlásiť o obrovskej kalamite a obetiach na ľudských životoch  (Bajaník na STV, Kalamita v r. 2004 v Tatrách).

Všetky tieto a iné dôvody viedli k tomu, že som vypovedal zmluvu s UPC, s r.o. po oznámení zvýšených ročných platieb. Darebáci, hneď sa začali ozývať s novými výhodnými ponukami ale starého zákazníka by len šklbali ako sliepku so zlatým perím. Signál nemáme od jari 2006, teda už asi dva roky. Občas to chýba ale na druhej strane je dobre, že  tá uvrieskaná bedňa už nie je v byte. Aj tak by sa nedala pozerať v kľude a podľa vlastného výberu.

Odstránenie spoločnej antény na paneláku znemožňuje, povedal by som pasívne pripojenie.

Samozrejme sú tu DVD požičovne a lacné DVD v novinových stánkoch. A tak som si pripomenul Jamesa Bonda môjho detstva, čiže kapitána Klosa 18 príhodami, ktoré som v detstve pozeral so zatajeným dychom a teraz skôr ako komédiu. Ale padlo mi to dobre. Za podivných ekonomických okolností (aférka v Českej TV) má vyjsť aj Major Zeman. Už sa teším.  

http://chromy.blog.idnes.cz/c/31783/Prach-seda-na-televizni-ovladac.html



Rodina a domácnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014