notes.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Polrok nádejí

Osmašedesátníci - Predchodcovia Superstar

              Aj môj otec patril k nadšencom, ktorí unáhlene vstúpili do Dubčekovej Komunistickej strany Československa a boli z nej zakrátko vyškrtnutí alebo vylúčení.  Uňho to bol dôsledok unáhleného rozhodnutia.

             V bývalom českom exilovom časopise som v r. 1990 čítal rozhovor s jedným pánom o 68´. Vyjadril sa, že to celé chápal ako vec KSČ, ktorá sa ho netýkala a odmietol sa aj verejne angažovať za podporu obrodnej politiky. Strana podľa neho žala nezaslúženú popularitu za čiastkové pozitívne kroky a mierne uvoľňovanie obručí. Žilo sa mu ľahšie ako predtým ale nevidel dôvod na nadšenie smerom k vládnucej strane.

            Popularita politikov, ktorí zrazu na jar 1968 vyšli zo šedi dosť pripomína popularitu účastníkov súťaže Superstar. Popularita rýchlokvašných spevákov vyprcháva postupne. Popularita politikov zo 68´ bola zakonzervovaná kontrastom medzi uvoľnením a sovietskymi   vojenskými panciermi. Nezaslúžene.

 Bratislava 21. 8. 2007

http://www.sme.sk/c/3520035/Zomrel-vedec-historik-a-lexikograf-Milan-Strhan.html

 

Zdeněk Jičínský: http://www.lidovky.cz/ln-jicinsky-v-roce-1968-radil-jak-na-cssd-d8z-/ln_domov.asp?c=A080116_213020_ln_domov_fho

 


História | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014