notes.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Strach bielych ľudí

Nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ, priateľ môjho nepriateľa je môj nepriateľ a ešte iné cesty budú potrebné na vybudovanie protiteroristickej aliancie.

          Úvahy novín The Jerusalem Post o tom či už dospel čas na formovanie vojenskej aliancia medzi  Spojenými štátmi  americkými, Severoatlantickou alianciou, Európskou úniou a Izraelom 

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1200475897694&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

 v záujme vzájomnej podpory a využitia zdrojov voči hrozbám Číny, Iránu a terorizmu naznačujú, že vývoj  môže smerovať k zjednodušenému videniu  problémov v záujme ľahšieho definovania spoločného hodnotového menovateľa,  postupov integrácie a spoločného nepriateľa.  

         Formálnemu členstvu Izraela v NATO v súčasnoti brání jeho angažovanosť vo vojnových konflitkoch, nevyriešené územné spory a metódy používané jeho obrannými (armádou) a bezepčnostnými silami. Na druhej strane má Izrael významných spojencov v Turecku a USA, teda (preňho kľúčových) členoch NATO.  Ak sa nemá nereformované NATO stať príliš veľkou príťažou pre Spojené štáty, musí sa zmeniť tak, aby dokázalo  efektívne a bez predsudkov plánovať, predvídať hrozby a pružne reagovať na aktuálne riziko.

      


Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014